lessphp fatal error: load error: failed to find D:\wamp\www\upd_52056/wp-content/themes/theme52056/bootstrap/less/bootstrap.less O MENI |

O MENI

Ko postaneš starš, se ti odprejo novi pogledi, na svet gledaš drugače in ob svojem otroku lahko rasteš in se spreminjaš. Tako je bilo pri meni, rojstvo mojih dveh hčera, Male in VelikMojka Ina Kosini 1e T, mi je dalo nov pogled na življenje, zamajalo je moje temelje in me spremenilo kot osebo. V svojem vsakdanu sem se kot novopečena mamica soočala z mnogimi starševskimi izzivi, ki jih ni bilo malo.

Ob rojstvu moje druge hčerke, pa je bilo teh še več. Velikokrat sem se počutila negotovo, zgubljeno in nisem vedela, če ravnam prav. Verjamem, da se sem in tja  podobno počutite tudi vi.

V tem mojem iskanju sebe kot starša, mi je na pot prišel vzgojni pristop montessori, ki me je močno prevzel. V njem sem našla veliko odgovorov na moje starševske izzive in tako se je večalo tudi zaupanje v samo sebe kot kompetentne in sposobne mame.

Odkar sem pričela vključevati vzgojni pristop montessori v vsakdanjik naše družine sem do svojih dveh deklic začutila veliko več razumevanja in o svoji starejši hčerki nisem več mislila, da je trmasta deklica. Razumela sem, zakaj se je upirala, ko sem jo pripela v voziček, zakaj je glasno jokala, ko sem jo nesla po stopnicah in zakaj je vse želela narediti sama. Vedela sem tudi, kako naj ji pri tem pomagam.  Spoznala sem, da je ključno, da poznam njune razvojne značilnosti in potrebe, če želim z njima vzpostaviti spoštljiv in ljubeč odnos. Velika T (takrat dve leti in pol) je imela manj izpadov trme, Mala T pa je pri 10 mesecih sama pila iz kozarčka (brez ustnika) in bila pri tem videti nadvse ponosna. Obe sta postali bolj srečni in zadovoljni deklici, jaz pa bolj umirjena in potrpežljiva mama.

Svoje navdušenje nad vzgojnim pristopom montessori sem želela prenesti tudi na druge družine, ko sem februarja 2013 na tej spletni strani objavila prvi članek z naslovom »Montessori doma« 🙂 in tako pričela redno pisati članke, ki so vključevali najrazličnejše teme s področja s pedagogike montessori.

Takrat v slovenski online skupnosti še ni bilo bloga, ki bi pokrival to področje in to sem močno pogrešala jaz kot tudi mnogi drugi starši. Pozitivni in zelo hvaležni odzivi mamic so se kar vrstili in to mi je dalo vedeti, da sem na pravi poti.

Moja strast do pisanja in želja pomagati družinam pri vključevanju in razumevanju pedagogike montessori ostaja močno v meni, a mi zadnje leto od vseh obveznosti, ki jih imam (spletna trgovina in Akademija Montessori doma), ostane bolj malo časa za pisanje spletnega dnevnika.

Zato sem se odločila, da k sodelovanju povabim pedagoginje montessori,  blogerje in starše, ki v vzgojo svojih otrok vključujejo načela montessori. Tako so del moje ekipe postale mamice, vzgojiteljice in pedagoginje, ki jim je pristop montessori blizu, ki so nad njim navdušene in želijo svoja znanja in izkušnje deliti naprej ter tako pomagati drugim staršem pri razumevanju in vključevanju pristopa montessori v vsakdanjik njihovih otrok. Poimenovala sem jih GOSTUJOČA MONTESSORI PERESA :) Spoznajte jih 🙂